Известие

Collapse
No announcement yet.

Някой карал ли е с такива джанти ??

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

аз нали за това те питах за точност
    ма ти все по философски го даваш

Comment

Ми аз не виждам смисъл да откриваме топлата вода. Изобщо не виждам и за какво спорим.
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Ние не спорим.
        Но ти отричаш решение, различно от твоето.

Comment

А тая джанта какъв е модел ?
          ALFA ROMEO GTV 2.0 TS / Punto GT3 8V / BMW 530D E60

Comment

Мисля,че са Zender Monza
            Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
            sigpic

Comment

Пичове ,купих си 19-ки и сега ще се чудя как да ги монтирам на колата Джантите са Team Dynamics Diablo 5х98 ,ширина 7.5 и офсет 35 ,но с гумите ще видя голям зор. Сега търся 215/30/19 гуми ,но се оказва ,че тоя размер е някакъв извънземен и го няма никъде. Диаметъра на 215/30/19 е еднакъв с този на 205/50/16. В краен случай ще сложа 215/35/19 (такива има много и навсякъде) ,чиито диаметър е с 1мм по голям от 205/55/16. Зимата съм 205/55/16 и на по-големите неравности отзад ми подпират. Та ако някой има идея откъде мога да намеря 215/30/19 ,моля да помага и ако са и употребявани гумите на сносна цена ще бъде супер
              П.П. 205/35/19 също е алтернатива ,която като размер е също толкова извънземна ,колкото и 215/30/19.
              Attached Files
              Last edited by mochko1; d.m.y г., 23:48.
              Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
              Fiat Bravo II 1.4 90hp
              sigpic
              Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Браво колега, ама що ли ми се струва, че 215 на 19-цолова джанта ще е доста тесничка? За гуми втора ръка съм твърдо против! Никой не си продава гумите ако има още живот в тях! Това ти е единствения контакт с пътя и компромис с гумите за мен е компромис със сигурността ти - много сериозен компромис! Аз лично догодина минавам на 17-ки защото поради спецификата на колата и по-голямата мощност вече опират много джантите
                няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Красиви са джантите, спор няма, но колегата bouncer правилно го е написал... иначе на 7,5 ширина 215 гума ще си е ок, но профила трябва да е нещо като 35 макс, което след точно едно кръгче с колата ще разбереш, че не е правилно просто, особено в милата родна действителност...
                  А на мен лично прекалено големите джанти не ми харесват и поради една друга причина: спирачките ти в тия отвори ще изглеждат все едно някой на кола 1.1 е сложил 17-ки примерно (имам предвид, че е пределно ясно като видиш спирачките отвътре, че тия джанти някакси не са за тая кола)... Друго си е ако ти е ъпгрейдната спирачната система и примерно 18-ката се запълва на 90% от спирачния диск - е тогава вече е пълна красотата според мен

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
                    Браво колега, ама що ли ми се струва, че 215 на 19-цолова джанта ще е доста тесничка? За гуми втора ръка съм твърдо против! Никой не си продава гумите ако има още живот в тях! Това ти е единствения контакт с пътя и компромис с гумите за мен е компромис със сигурността ти - много сериозен компромис! Аз лично догодина минавам на 17-ки защото поради спецификата на колата и по-голямата мощност вече опират много джантите
                    Колега, според мен цолажа на джантата няма общо с ширината на гумата.

По-скоро е важно колко е широка джантата, а тя не е от най-широките изобщо, така че с 215ка ще му е екстра.Даже за тази ширина май 215 е препоръчителното
                    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Тука имам една табличка за гуми и ето какво казва тя :

Ширина джанта : 7.5 J
                      Минимална ширина гума : 205 mm
                      Идеална ширина гума : 215 или 225 mm
                      Максимална ширина гума : 235 mm

Иначе джантите са много красиви.Нямам търпение да ги видя на колата
                      Alfa Romeo 146 Junior 1.4i 16V Twin Spark 103hp 98'
                      sigpic

Comment

Идеята ми е, че по принцип ми идват малко теснички. Идеята на голямата джанта е да е и широка, за да има и някакъв кяр от това, а не само оптично. По-широка гума = повече контактна площ с пътя = повече стабилност и сцепление. От друга страна = по-висок разход = по-малко маневреност = по-нисък конфорт (друса зверски).

Ако издържиш 6 месеца всичко ще е супер. Ще се научиш да ги пазиш и да се съобразяваш от къде минаваш и как Много пази борда и гумите, защото лесно се късат и струват много пари
                        няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
                          Ако издържиш 6 месеца всичко ще е супер. Ще се научиш да ги пазиш и да се съобразяваш от къде минаваш и как Много пази борда и гумите, защото лесно се късат и струват много пари
                          Джантетата ги взех на доста изгодна цена ,иначе не бих се хвърлил на 19-ки никога ,та и за това търся гуми втора употреба ,щото не знам колко ще издържа с тях и колко точно ще умре колата. Иска ми се гумите да не подпират никъде ,просто мразя всякакви излишни шумове излизащи от колата Затова ще търся гуми на 30 ,но надали ще намеря.
                          Ъпгрейдите със спирачки и двигател ще стават малко по малко ,нямам никакво време в момента да се занимавам ,а и GTV-то е в БГ ,а аз съм на майна си райна ,даже се чудя тая зима дали ще сваря да изкарам колата от гаража.

П.П. Някой знае ли колко е междуболтовото на IVECO DAILY най-късата база
                          Last edited by mochko1; d.m.y г., 00:46.
                          Fiat Bravo II 1.4 90hp
                          sigpic

Comment

Пичове ,помагайте След 10-тина дена се прибирам ,а още не мога да намеря гуми втора употреба. Дайте съвет къде да търся 215/35/19. Тея англичани пустите са луди цифромани (винаги с добро ще ги споменавам ) ! Като последен вариант си оставям нови корейки за 600 лева дето и от БГ мога да си ги купя ,но определено предпочитам употребявани гуми. Мога и бартер да предложа за 16-ки гуми,джанти...
                            Last edited by mochko1; d.m.y г., 01:28.
                            Fiat Bravo II 1.4 90hp
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от mochko1 Покажи съобщение
                              Пичове ,помагайте След 10-тина дена се прибирам ,а още не мога да намеря гуми втора употреба. Дайте съвет къде да търся 215/35/19. Тея англичани пустите са луди цифромани (винаги с добро ще ги споменавам ) ! Като последен вариант си оставям нови корейки за 600 лева дето и от БГ мога да си ги купя ,но определено предпочитам употребявани гуми. Мога и бартер да предложа за 16-ки гуми,джанти...
                              Регистрирай се във БМВ или Мерцедес форума...все пак те обикновенно карат с по-големи размери гуми.
                              Провери в гумата.бг и така..успех!

Comment

Най-накрая след невероятно дългото чакане ,днес монтирах джантите иии... съм на 7-то небе
                                Джантите стоят прекрасно на колата според мен ,не подпират почти никъде ,а на градско каране не усетих никаква разлика. Тоест ,адски съм доволен Утре тръгвам отново за морето и ще видя как ще се държат извън града. Може да се сложат едни тънички 5мм фланци отзад ,но мисля ,че ще почнат да трият в калниците и за сега ще ги карам без.
                                Като я измия ще има и по хубави снимки
                                Attached Files
                                Fiat Bravo II 1.4 90hp
                                sigpic

Comment

Working...
                                X